Blog

Zomer!

Geplaatst door:

De zomermaanden zijn de maanden waarin veel mensen op reis gaan.

  • Wordt het een vakantie naar het buitenland of lekker in eigen land vertoeven?
  • Worden het korte of lange vakantie of een weekendje weg?
  • Nemen we onze Bello mee?
  • Brengen we Bello in een dierenpension onder of bij tante Corrie?

Zo houden zulke vragen ons goed bezig als het gaat om vakantie en jouw viervoeter. Op Google vind je giga informatie als het gaat om vakantie en jouw viervoeter. Van veilig reizen tot het wel of niet welkom zijn op het vakantieadres voor jouw hond.

Het onderwerp wat ik het meest interessant vind is: Reis jouw hond veilig mee? En daarmee bedoel ik niet alleen of jouw hond een eigen autogordel heeft op de achterbank of  een plekje heeft in de bagageruimte van de auto, maar ook mentaal of de hond wel toe is aan (lange) reizen en het vertoeven op het vakantieadres.

Natuurlijk zorgen honden- of kattenbezitters er goed voor dat hun viervoeter op een goede plek terecht komen als er besloten is om niet met jouw hond of kat op vakantie te gaan. Maar ik weet dat er elk jaar ook honden zijn die hun hondenbench of hondenhok noodgedwongen moeten verruilen voor een boomstam aan de kant van de weg, vastgeketend.

Eigenlijk zou ik moeten zeggen: Verdreven worden van het thuis(gezin) waar de hond trouw was aan hun baas en het gezin.

Zelf vind ik het hypocriet als een hondenbezitter zo prat op in gaat veel plezier te hebben aan haar hond, dat het een vriend is van haar leven en vervolgens op weg naar het vakantieadres haar viervoeter dropt ergens in een vreemd land. Vastgeketend aan een boom om vervolgens met vol gas weg te scheuren …  hopelijk met veel schuldgevoelens! Nou dan weet ik dat zo’n mens zeker niet aan de hemelpoort welkom is!

Ik stel me altijd voor dat aan de hemelpoort een Duitse dog staat, in het witte gewaad met engelenvleugels op haar rug, met een reuze levensboek in haar poten, een boek die over alle hondenbezitters gaat die in het dagelijks leven niet aardig waren voor hun viervoeters of dieren.

Schrijfster Anne Degraef schreef een boek over: “ Op vakantie en de hond mag mee’. Een praktisch boek met veel tips en stap-voor-stap handleiding.

http://issuu.com/annedegraef/docs/hondmeeopvakantie

Wat ik ook positief vindt is, dat de schrijfster bij de meeste onderwerpen, het mentaal zijn van de hond,  in het gehele boek op een goede herkenbaar manier naar voren brengt. Anne’s boek leest lekker en ze beschrijft dit ook vanuit haar eigen ervaring. Haar boek is ook een aanrader voor iemand die voor het eerst een hond wil nemen in haar of zijn leven.

In ieder geval wens ik jullie fijne zomermaanden samen met of zonder jullie viervoeter!

Laat een reactie achter

Naam: (verplicht)

E-mailadres: (wordt niet gepubliceerd) (verplicht)

Je bericht:

verstuur reactie