Blog

Over honden en mensen

Geplaatst door:

Op Google zocht ik naar informatie over honden en mensen. Ik las een mooi stukje van een Amerikaanse schrijfster, Anne Tyler.

‘Vraag je je weleens af wat je hond van je denkt? Stel je dan dit voor:
Je komt thuis van de supermarkt met kippenbouten,biefstukken,hamburgers en karbonaden……
Hij moet wel denken dat jij de beste jager in de wereld bent.’

Een doordenkertje!

Dan ontdekte ik verderop een interessante presentatie over honden en mensen:

Over honden en mensen presentatie

Het is leuk om deze door te lopen, want je leest diverse uitspraken die je aan het denken zet. Of uitspraken waar je stil van wordt. Vooral voor hondenbezitters herkenbare uitspraken!

Minder leuk is deze presentatie maar het raakt de kern van de waarheid. Ik moet wel  zeggen dat er hier beelden vertoond worden die niet geschikt zijn voor mensen met zwakke magen of kinderen onder de 12 jaar:

Is het ethisch verantwoord dieren naar België te halen als de asielen overbevolkt zijn?

Tegenwoordig worden zulke honden allochtone viervoeters genoemd. Ik vraag me af waarom men het woord ‘allochtone’ aan het woord ‘viervoeters’ gekoppeld heeft. Het klinkt zo negatief … tenminste in vergelijking met de verhalen over allochtonen in Nederland die men leest en hoort in de media.
Je zegt over de door de Nederlandse ouders geadopteerde buitenlandse kinderen toch ook niet allochtone adoptiekinderen? Of over schoenen en kleding die in Turkije, Inda of Indonesië, zegt je ook niet ik heb een allochtone schoenen gekocht????

Ik zou zeggen: geniet van je hond, zorg goed voor je hond, geef alle liefde en aandacht aan je hond, ongeacht de afkomst.

Laat een reactie achter

Naam: (verplicht)

E-mailadres: (wordt niet gepubliceerd) (verplicht)

Je bericht:

verstuur reactie