Blog

Naar de kapper met je hond

Geplaatst door:

Sinds ik een aantal jaren 2 grand basset Griffon Vendeen heb, ben ik ieder 2 weken in de weer met het trimmen. Ook de knipbeurt, het schoonmaken van hun lange oren, het dagelijks poetsen van hun tanden, echt alles aan hen moet verzorgd worden.
Twee keer per jaar gaan ze naar de trimsalon. Het is een hele zoektocht naar een trimsalon die ervaring heeft in het plukken van dit ras. In Nederland zijn er welgeteld maar 5 trimsalons die hierin ervaring hebben, maar die liggen ook op een flinke reisafstand van mijn huis.

Opvallend is dat trimsalons, ondanks hun gespecialiseerde ervaring in deze ras, een verschillende manier van trimmen hanteren maar ook de prijzen verschillen hierin sterk. De ene trimsalon knipt de haren van de voetzolen niet maar een ander trimsalon wel. Aan het trimmen van Baileys en Wynne heeft men zeker minimaal 3 uur nodig per hond. Maar ze zien daarna als een plaatje uit!

Voordat ze getrimd worden, worden ze gewassen. Tijdens het wassen zien die er uit als verzopen lammetjes: helemaal doornat en de ogen staan zielig er bij. Baileys, van anderhalf jaar, heeft een hekel aan de kapper. Bij mij op de trimtafel laat hij zich regelmatig horen door allerlei verwenste diepe zuchten en geluiden te uiten dat een schoonheidsbeurt van hem helemaal niet zo nodig moet.
Als ik zijn haartjes bij de voetzolen wil bijknippen, verstopt hij hardnekkig zijn poten onder zijn lijf zodat ik er niet bij kan.
Hij gaapt regelmatig uit verveling, niet stilletjes maar luidruchtig gapen. Zodra ik bij de linkeroor wil komen draait hij zijn kop 180 graden rechtsom zodat ik er niet bij kan. Het zelfde geldt ook als ik bij zijn rechteroor wil komen. En dan kijkt Baileys me met zijn basset-ogen aan: ‘Kun je al bij mijn oor komen?’

Wynne, onze ladydog vindt het heerlijk! Waarschijnlijk een vrouwelijk trekje. Ze slaapt gedurende haar schoonheidsbeurt als een prinsesje. Ze heeft wel een afwijking: ze bijt op haar nageltjes aan de bovenkant van haar pootjes. Daar valt weinig te knippen. Als ze helemaal klaar is dan loopt ze fier rond met haar mooie getrimde staart omhoog: loerend of er een lekker viervoeterstuk rondloopt om te pronken!

Baileys kan het helemaal niet schelen: die rolt zich graag in het gras rond. He, lekker weer ‘schoon’!

Laat een reactie achter

Naam: (verplicht)

E-mailadres: (wordt niet gepubliceerd) (verplicht)

Je bericht:

verstuur reactie