Blog

Een hondendeken voor het leven

Geplaatst door:

Een hondendeken voor het leven

1 ding is zeker wat je hond het meest met zich meesleept, namelijk haar hele hondenleven. Vanaf haar eerste intrede bij het nieuwe baasje tot haar dood.

En dat is haar eigen hondendeken!

Elke hondendeken, met liefde gemaakt door Patoef, heeft een verhaal. De hondendeken voor de hond van Jörgen Raymann is gebaseerd op zijn nieuwste show ‘Frede’  en zijn nieuwe hond Leo, een Duitse dog.
In zijn show heeft Jörgen de angsten die hij als kind had, de revue laten passeren. Zo heb ik in de hondendeken de angst voor smetvrees uitgebeeld met een afwasborstel en een flesje Dreft. De afwasborstel is gemaakt van de bovenkant van een legersok.
De angst voor spoken heb ik uitgebeeld met een stof van hele fijne horgaas die Caspar de spook moet voorstellen. De angst voor hoogtevrees heb ik laten zien in de vorm van een hoge flat met rijen verlichte ramen. En omdat hij als kind ook angst had voor honden heb ik een foto van Jörgen met zijn puppydog Leo erin verwerkt. In die zin dat hij geen angst meer heeft voor een hond.
Want Leo is een Duitse dog, dus een hele grote hond.. dan moet je haast wel over je angst heen zijn!

De hondendeken die Patoef heeft gemaakt in opdracht van een klant als cadeau voor Cesar Millan heeft ook een eigen verhaal. Om de herinnering aan een bezoek in Nederland op een originele wijze te vereeuwigen heeft Patoef een Delfts blauw Amsterdams grachtenhuis hierin verwerkt.
Zo zijn er enkele foto’s hierin verwerkt: Cesar Millan achter het raam, de foto van de klant ook achter het raam en Junior in een hondenhok in Hollands tegeltjesvorm. Bij de ramen horen natuurlijk Hollandse tulpen in plantenbakken erbij. Op de tweede etage zijn er 3 ramen ingezet. Deze ramen zijn speelzakjes waar Cesar een hondenkoekje in kan verstoppen.
Het is dus ook een speelkleed voor de hond. Bovenaan het huis is de tekst, Holland toer 2011 als herinnering er ingestikt.

Patoef kan in samenspraak met de klant vormgeven aan de hondendeken. De afmeting, de kleuren, de details, het onderwerp waarop de hondendeken eventueel moet inhouden. Is het bijvoorbeeld voor in de kofferruimte waar de hond kan liggen tijdens een autorit of is het voor een mand of de bench?
Het kan ook dat de klant bepaalde kleding of textiel van zichzelf erin wil laten verwerken.
Dat is mogelijk als de bedoelde textiel bruikbaar is te verwerken.

Patoef onderscheidt zich in haar werk  door gebruik te maken van schone gebruikte textielmaterialen en accessoires.
Daarnaast vindt Patoef het leuk om de dagelijkse gewone dingen humoristisch te verwerken in haar werk. Zo wordt er een hondendeken gemaakt in de vorm van een boek met een mooie tekst als ode aan de hond.

Ieder hond heeft een eigen karakter en die karaktereigenschappen probeert Patoef uit te beelden op een grappige manier. Kortom, heleboel redenen om een unieke persoonlijke hondendeken te laten maken bij Patoef!

Laat een reactie achter

Naam: (verplicht)

E-mailadres: (wordt niet gepubliceerd) (verplicht)

Je bericht:

verstuur reactie